Drink....eat!!!

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΙΓΜΑ ΠΕΣΤΟ

0
Υλικά
-3 φέτες καπνιστό μπέικον
-2 κουτ. της σούπας βούτυρο
-450 γρ. μικρές πατάτες
-450 γρ. ξερά κρεμμύδια
-2 ½ φλιτζανιού ζωμό κότας
-2 ½ φλιτζανιού φρέσκο γάλα
-100 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι
-3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
-αρκετά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
-αλάτι και πιπέρι
-φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
-μερικές φέτες σκορδόψωμου για συνοδευτικό

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ
-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2/3 φλιτζανιού κουκουναρόσπορους κοπανισμένους
-2 κουτ. της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
-2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
-1 πρέζα άσπρο πιπέρι
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα πέστο: ρίχνουμε όλα τα υλικά της στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε για 2 λεπτά. Η σάλτσα είναι έτοιμη. Τη διατηρούμε κατά μέρος, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
2. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Τηγανίζουμε το μπέικον, χωρίς λάδι ή βούτυρο, σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τις πατάτες και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς, για να μην κολλήσουν τα υλικά.
3. Προσθέτουμε το ζωμό της κότας και το φρέσκο γάλα και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μία βράση. Xαμηλώνουμε, κατόπιν, τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για άλλα 14 λεπτά.
4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε.
5. Μεταφέρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα και σερβίρουμε με τις φλούδες της παρμεζάνας και φρέσκο ψωμί, κατά προτίμηση σκορδόψωμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...