Drink....eat!!!

Καπόνι με φρούτα και κρασί

0


Υλικά
1 καπόνι (ευνουχισμένος κόκορας), περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
150 γραμμ. μήλα ρενέδες, κομμένα σε φέτες
150 γραμμ. ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσι
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από 2 λεμόνια

Σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το καπόνι μαζί με το δεντρολίβανο ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το καπόνι μας να σιγοψηθεί με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1½ ώρα. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα μήλα ώσπου να ροδίσουν, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σταφύλι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 30 ακόμη λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...