Drink....eat!!!

Brownies

0

Συστατικά

  • 2/3 φλυτζανιου βουτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουβερτουρα (μαύρη ή γαλακτος, ανάλογα με τα γουστα σας)
  • 2 σκονες βανιλια
  • 3 αυγα
  • 1 φλυτζανι αλευρι
  • 2 φλυτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιες σουπας κακάο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλυτζάνι καρύδια σπασμένα ή άλλο ξηρό καρπό (πχ αμύγδαλα ή φουντούκια).

Οδηγίες

  1. Βάζετε σε ενα ταψάκι 20cm (πυρεξ) λαδόκολλα.
  2. Λειώνετε σε μπεν μαρι βούτυρο και σοκολάτα (εγώ τα βάζω στο φουρνο μικροκυμάτων, σε διαφορετικά φλυτζάνια, ταυτόχρονα).
  3. Ανακατεύετε όλα τα άλλα υλικά εκτός των καρυδιών.
  4. Προσθέτετε το βούτυρο και την σοκολάτα, ανακατευετε καλά (γίνεται ένα υδαρές μείγμα). Προσθέτετε τα καρύδια και χύνετε στο ταψάκι.
  5. Ψηνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 125° C για μια ώρα. Βγάζετε απο το φούρνο και κόβετε. Περιμένετε να κρυώσει καλά πριν το δοκιμάσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μικρά παιδιά το προτιμούν με μαργαρίνη, αλλά οι ενήλικες εκτιμούν τη μυρωδιά απο βούτυρο γάλακτος.
Σερβίρεται σκέτο ή με παγωτο (αν το σερβίρετε με παγωγό ή με σαντιγύ μπορείτε να το ζεστάνετε λίγο).
Εξωτερικά θα είναι μπισκοτοειδές αλλά εσωτερικά υγρό και μαλακό.
Για ενήλικη εκδοχή προσθέστε και μισό κουταλάκι νες καφέ, αλλά αφαιρέστε το ένα κουτάλι κακάο.
Η αρχική συνταγή είχε 1 φλυτζάνι καρύδια αλλα δε κόβεται καλά και υπερισχύει η γεύση του καρυδιού, γι αυτό το μείωσα.
Καλή επιτυχία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...