Drink....eat!!!

Clam chowder-Άσπρη σούπα θαλασσινών

0

Συστατικά

  • 36 clams ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 400 γρ πατάτες σε μικρούς κύβους
  • 1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
  • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 4 κουταλιές ψιλικομμένο μαϊντανό
  • αλάτι

Οδηγίες

  1. Τρίψτε καλά τα κοχύλια με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει, να φύγει όλη η άμμος και να καθαρίσουν καλά. Ξεπλύντε τα με άφθονο νερό.
  2. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά, ν΄ανοίξουν. Στραγγίστε τα και κρατήστε το ζουμί. Περάστε το ζουμί από λεπτό τουλπάνι. Καθαρίστε τα κοχύλια, κρατήστε το φαϊ και πετάξτε τα όστρακα.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να μαραθει καλά. Ρίξτε το αλεύρι και σωτάρετε για 1΄. Προσθέστε το ζουμί από τα κοχύλια, το νερό, τις πατάτες, πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν οι πατατες.
  4. Ψιλοκόψτε το φαϊ από τα κοχύλια και προσθέστε το μαζί με την κρεμα γάλακτος στη σούπα. Ανακατέψτε πάνω στη φωτιά, ώσπου να ζεσταθεί καλά η σούπα χωρίς να βράσει.
  5. Πασπαλίστε τη με μαϊντανό και σερβίρετέ την

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...