Drink....eat!!!

Μουσακάς χωρίς κιμά με μπεσαμέλ φέτας

0




Υλικά
5 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι

Για τη σάλτσα:
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
αλάτι
1 γεμάτο κ.κ. ζάχαρη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα των τυριών:
200 γραμμ. φέτα
1½ ποτήρι φρέσκο γάλα
3 μέτρια αυγά
125 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη και λίγη παρμεζάνα για την κρούστα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις μελιτζάνες για μισή ώρα μέσα σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι. Τις στραγγίζουμε καλά και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψάκι, τις αλατίζουμε, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο ώσπου να μαλακώσουν. Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά την πιπεριά και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας μην καούν. Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ή τον βασιλικό. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες. Τρίβουμε όσο πιο ψιλή γίνεται τη φέτα και με ένα σύρμα την ανακατεύουμε με το γάλα σε ένα μπολ, ώστε να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε τα αυγά, την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φρυγανιά και ψήνουμε στους 180οC για μισή ώρα, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.

Tip
• Αν δεν έχουμε χρόνο, υπάρχει και η εκδοχή της τεμπέλας: κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους, χοντρούς κύβους και τις σοτάρουμε με ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε 200 γραμμ. φέτα ψιλοτριμμένη και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Σε 5 λεπτά, η φέτα θα λιώσει και θα έχουμε μια βελούδινη ρόδινη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...