Drink....eat!!!

Aρνάκι με μελιτζάνες

0




Υλικά

1 κιλό κρέας πρόβειο κομμένο σε μικρές μερίδες
5 μελιτζάνες τσακώνικες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 ½ ποτήρι πολτό φρέσκιας ντομάτας
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών (μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο).

Εκτέλεση

- Πλένουμε σχολαστικά τα κομμάτια του κρέατος, ιδιαίτερα στα σημεία που έχει κοπεί το κόκκαλο για να απομακρύνουμε τα ενοχλητικά κοκκαλάκια.
- Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε  να βγάλει τα υγρά του.
- Όταν στεγνώσει, προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας.
- Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τομάτα, τα καρυκεύματα, αλάτι και αρκετό βραστό νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει.
- Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ή σε στρογγυλά κομμάτια και τις περνάμε από το τηγάνι, όπου έχουμε βάλει δύο κουταλιές λάδι και δυνατή φωτιά για να ροδίσουν γρήγορα.
- Τις βάζουμε κι αυτές στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα.
- Σείουμε την κατσαρόλα αλλά δεν ανακατεύουμε με κουτάλα από τη στιγμή που θα βάλουμε τις μελιτζάνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...