Drink....eat!!!

Μιλφέϊγ

0
Υλικά

1 κουτί φύλλο σφολιάτα

για την κρέμα

2 2/3 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη
4 κροκάδια
3 βανίλιες
7 κουταλιές κορν φλάουρ
βούτυρο αγελάδος

για τη σαντιγύ
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια


Εκτέλεση

- Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν.
- Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν.
- Χτυπάμε τα κροκάδια, ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα στο βραστό γάλα.
- Αδειάζουμε σε μπολ και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα.
Για τη σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουμε το 1/3 της σαντιγής και το αναμιγνύουμε με την κρέμα.
- Για το φύλλο παίρνουμε 1 κουτί σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη χωρίζουμε στα 4.
- Βουτυρώνουμε και αναποδογυρίζουμε στο ταψί κάθε κομμάτι.
- Με ένα πηρούνι, κάνουμε τρύπες σε κάθε κομμάτι, για να φουσκώσει.
- Το βάζουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10' στην αρχή και μετά το κατεβάζουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για άλλα 35'-40'.
Τοποθετούμε ένα φύλλο στην πιατέλα, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και βάζουμε κρέμα στο φύλλο. ΄Υστερα τοποθετούμε το άλλο φύλλο και βάζουμε κρέμα και σε αυτό.
- Επάνω από τα δύο φύλλα, βάζουμε σαντιγύ με το κορνέ και ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο καβουρντισμένο.
- Βάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...