Drink....eat!!!

Harira

0
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ ρεβίδια ξερά μουλιασμένα από τη προηγούμενη μέρα
250-300 γρ αρνάκι σε κύβους ή κόκαλα από κοτόπουλο ή αρνί
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι κόλιανδρος
2 1/2 λίτρα νερό
150 γρ φακές
1 κουτ γλ κάρυ σε σκόνη
2 κουτ γλ κανέλα σε σκόνη
1 κουτ γλ τζίτζερ σε σκόνη
1 κουτ γλ κύμινο σε σκόνη
1 κουτ γλ πιπέρι
1 κουτ γλ αλάτι χοντρό
500 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
2 κουτ αλεύρι
150 ml κρύο νερό
2 λεμόνια
2 κουτ αγνό παρθένο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

- Σουρώνετε τα ρεβίθια που έχετε μουλιάσει από την προηγούμενη μέρα και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με το κρέας και το νερό.
- Ψιλοκόβετε 2 κουτ από το κόλιανδρό και 2 κουτ από τον μαϊντανό και τα κρατάτε στην άκρη.
- Δένετε τα υπόλοιπα αρωματικά χόρτα με σπάγκο και τα βάζετε στην κατσαρόλα με το κρέας και τα ρεβίθια.
- Βγάζετε και πετάτε τα αρωματικά χόρτα και τα κόκαλα (αν τα έχετε χρησιμοποιήσει).
- Αδειάστε στην κατσαρόλα για 20 ακόμα λεπτά και στην συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
- Σιγοβράζετε για 30 ακόμα λεπτά. Χτυπάτε το αλεύρι με το κρύο νερό σε μπολ χωρίς να δημιουργηθούν σβόλοι.
- Προσθέτετε το μίγμα αυτό στη σούπα και βράζετε για 10 λεπτά ή ώσπου να πήξει ελαφρά.
- Προσθέτετε τον χυμό του ενός λεμονιού και κόβετε σε φετούλες το δεύτερο.
- Ρίχνετε στη σούπα το ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα που έχετε κρατήσει.
- Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά.
- Μοιράζετε σε ατομικά μπολ, πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...