Drink....eat!!!

Καραβίδες με σπαγγέτι

0
Υλικά

2 κιλά καραβίδες
500 γραμμάρια σπαγγέτι
6 κουταλιές της σούπας λάδι
5 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
1 ποτήρι του νερού ζουμί από βρασμένες καραβίδες
1 ποτήρι του νερού χυμό λεμονιού
πάπρικα γλυκιά
αλάτι και πιπέρι
200 γραμμάρια χαβιάρι


Εκτέλεση

- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε νερό και αλάτι.
- Μόλις βράσει το νερό, ρίχνετε το ξίδι και τις καραβίδες και τις αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
- Μόλις βράσουν, τις σουρώνετε, τις καθαρίζετε και τις κόβετε (σε 2-3 κομμάτια την καθεμιά, ανάλογα με το μέγεθός της).
- Σε ένα μπολ βάζετε τις καραβίδες μαζί με το χυμό λεμονιού και τις αφήνετε για 20-25 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε τις καραβίδες μαζί με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε το κρασί, το ζουμί από τις βρασμένες καραβίδες, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Βράζετε το σπαγγέτι, το σουρώνετε και το βουτυρώνετε.
- Το ρίχνετε προσεχτικά μέσα στην κατσαρόλα με τις καραβίδες, ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά.
- Σερβίρετε το σπαγγέτι με τις καραβίδες σε μια πιατέλα και ρίχνετε από πάνω την πάπρικα και το χαβιάρι.
Σημείωση: Οταν ανακατέψετε τα σπαγγέτι με τις καραβίδες χρειάζεται προσοχή, για να μην λιώσουν τα κομμάτια της καραβίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...