Drink....eat!!!

Κρέπες με κρέμα από ταχίνι

0
υλικά
Για τις κρέπες:
125 γραμμ. πλήρες αλεύρι
2 αυγά
350 ml γάλα από ρύζι*
1 κ. σούπας ανθόμελο ή μέλι ακακίας
1 πρέζα χοντρό θαλασσινό αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνι

Για την κρέμα με το ταχίνι:
3 κ. σούπας ταχίνι
6-8 κ. σούπας μέλι
3-5 κ. σούπας καρύδια, κοπανισμένα και λίγα κομμένα στη μέση για τη διακόσμηση

εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και ενώ ανακατεύετε συνεχώς, προσθέτετε τα αυγά, το μέλι, το αλάτι και το γάλα. Αφήνετε τον χυλό που φτιάξατε να σταθεί για 1 ώρα. Λαδώνετε ελαφρώς με το ηλιέλαιο ένα αντικολλητικό τηγάνι, χρησιμοποιώντας πινέλο ζαχαροπλαστικής ή ένα κομμάτι βαμβάκι. Ζεσταίνετε το τηγάνι και ρίχνετε χυλό για μία κρέπα, με μια κουτάλα σούπας, κινώντας έτσι το τηγάνι ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του. Μόλις αρχίσει να πήζει, την αναποδογυρίζετε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζετε τη διαδικασία ώσπου να σωθεί ο χυλός, φροντίζοντας να διατηρείτε τις ψημένες κρέπες ζεστές. Ανακατεύετε το ταχίνι με το μέλι και τα καρύδια σε ένα μπολ και με το μείγμα αυτό αλείφετε τις κρέπες από τη μία πλευρά. Τις διπλώνετε στα τέσσερα, σε τρίγωνα ή σε φάκελο. Τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις διακοσμείτε με τα κομμένα στη μέση καρύδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...