Drink....eat!!!

Γιαουρτοτυράκια

0
Υλικά
για 25-30 κοµµάτια
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. αλάτι ψιλό
ξύσµα από 1 λάιµ (µοσχολέµονο)
ξύσµα από 1 λεµόνι, κατά προτίµηση βιολογικό, ακέρωτο
ξύσµα από 1 πορτοκάλι, κατά προτίµηση βιολογικό, ακέρωτο
½ µατσάκι µυρώνια, ψιλοκοµµένα
λίγο φρεσκοτριµµένο πιπέρι, µαύρο ή λευκό
ελαιόλαδο για τη συντήρηση

Εκτέλεση

Ανακατεύουµε σε ένα µπολ το γιαούρτι µε το αλάτι, το βάζουµε σε διπλό τουλπάνι και το κλείνουµε σφιχτά. Το κρεµάµε κάπου να στραγγίξει και βάζουµε ένα σκεύος από κάτω για να µαζεύει τα υγρά. Το αφήνουµε 10-12 ώρες. Ανοίγουµε το τουλπάνι και δοκιµάζουµε αν το µείγµα πλάθεται σε µπαλάκια.
Αν είναι υγρό, το κλείνουµε πάλι και το αφήνουµε για λίγες ώρες ακόµη. Όταν είναι έτοιµο το γιαούρτι, το ανακατεύουµε µε το ξύσµα από λεµόνι, πορτοκάλι και λάιµ, τα µυρώνια, το πιπέρι και πλάθουµε µικρά µπαλάκια. Τα τοποθετούµε σε ένα βάζο (ή σε ένα µπολ) και γεµίζουµε το σκεύος µε ελαιόλαδο. Διατηρούνται στο ψυγείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...