Drink....eat!!!

Πιλάφι με μανιτάρια, κοτόπουλο και brie

0
Υλικά
250 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
400 γρ. ρύζι Καρολίνα
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού πολτός μαύρης ελιάς
100 γρ. τυρί brie
½ φλιτζ. λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε λίγο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και όταν ζεσταθούν, ρίξτε το κοτόπουλο και σοτάρετέ το σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε το ρύζι, συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Αφήστε το λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και μετά ρίξτε το ζωμό και αφήστε το πιλάφι να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Οταν μαραθούν, αλατοπιπερώστε τα, ρίξτε το θυμάρι και τον πολτό ελιάς και ανακατέψτε τα. Οταν το πιλάφι είναι έτοιμο, ρίξτε τα μανιτάρια και το brie κομμένο σε μικρά κομμάτια, ανακατέψτε για να λιώσει το τυρί και σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...