Drink....eat!!!

Ρυζότο με ντομάτα

2
Υλικά
2 ποτήρια του νερού ρύζι Καρολίνα ή αρμπόριο ή καρναρόλι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, μεγάλα, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, περασμένες στο multi
5 ποτήρια ζωμό λαχανικών ή νερό, ζεστό
μερικά φυλλαράκια βασιλικού1 φλ. γραβιέρα πικάντικη, ώριμη, τριμμένη


Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, μαζί με το αλάτι, μέχρι να γίνει διάφανο, για περίπου 10 λεπτά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό για να μην καεί. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει με ανοιχτό καπάκι για 10-15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να καλυφθεί από το λάδι και να γυαλίσει. Μόλις το ρύζι γίνει διάφανο, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τις ντομάτες και περιχύνουμε με τον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε (προαιρετικά) με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε το ρυζότο ζεστό.

2 σχόλια: Leave Your Comments

  1. Δεν εχω δοκιμασει ποτε ετσι το ρυζι, αλλα φαινεται πολύ ενδιαφερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κάτι διαφορετικο,αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...