Drink....eat!!!

Αγριογούρουνο Σάλμι

0
υλικά

  • 1,5 κιλό σε κομμάτια, χωρίς το κόκαλο Αγριογούρουνο
  • 1/2 κούπας Ελαιόλαδο
  • 1 κούπα Κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 κούπα Ζωμός Βοδινού
  • 1 μεγάλο σε ρόδες Καρότο(α)
  • 1 μέτριο Κρεμμύδι(α)
  • 1 μέτρια ρίζα σε κομματάκια Σέλινο
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 2 φύλλα Δάφνη
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
  • 1/2 κούπας Λάδι
  • 2 μικρά σε φέτες Καρότο(α)
  • 2 μικρά Κρεμμυδάκι(α)
  • 1 μικρή σε κομματάκια ρίζα Σέλινο
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 3 κλωνάρια Μαϊντανός
  • 2 φρέσκα σε κομματάκια Κρεμμυδάκι(α)
  • 10 κόκκους Πιπέρι 


εκτέλεση



Ετοιμάστε τη μαρινάτα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε τα υπόλοιπα 9 υλικά κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 10', ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε το κρασί και το ξίδι, σκεπάστε και σιγοβράστε τη μαρινάτα 30'.
Αφήστε τη να κρυώσει. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα και τα γαρίφαλα και περιχύστε με τη μαρινάτα αυτή τα κομμάτια του κρέατος, που έχετε τοποθετήσει σ' ένα πήλινο σκεύος. Σκεπάστε τα κι αφήστε τα να σταθούν 24 ώρες στο ψυγείο.
Βγάλτε τα από τη μαρινάτα κι αφήστε τα να στραγγίσουν σε τρυπητό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σωτάρετε μέσα σ' αυτό το κρέας. Ρίξτε το κρασί, το ζωμό κρέατος, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα σκόρδα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Κατεβάστε το από τη φωτιά. Βγάλτε τα κομμάτια του κρέατος σε ζεστή πιατέλα και διατηρήστε τα ζεστά σε χαμηλό φούρνο. Αφαιρέστε τα από τη σάλτσα και πετάξτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης. Την υπόλοιπη περάστε την από μύλο λαχανικών ή στο μπλέντερ και κατόπιν από λεπτή σίτα, να γίνει λεία.
Περιχύστε μ' αυτήν τα κομμάτια του κρέατος και συνοδέψτε το με χιλοπίτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...