Drink....eat!!!

Κρεμμύδια γεμιστά με λουκάνικο και καρύδι

0
υλικά
6 μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, όχι πικάντικο
2 κ.σ. σταφίδες
3 κ.σ. καρυδόψιχα ή κουκουνάρι
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μαϊντανό ή σέλινο, μόνο τα φύλλα
3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα


εκτέλεση

Κόψτε τις δύο άκρες από τα κρεμμύδια, καθαρίστε τα και βάλτε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20΄.
Αφαιρέστε το εξωτερικό φύλλο, εάν είναι σκληρό, και βγάλτε προσεκτικά το κέντρο με ένα κουταλάκι αφήνοντας 2-3 «φύλλα» στο εξωτερικό.
Εντωμεταξύ, βάλτε το λουκάνικο, τις σταφίδες, το μαϊντανό ή σέλινο και το καρύδι ή κουκουνάρι στο μπλέντερ και πολτοποιήστε να γίνουν κιμάς.
Ανακατέψτε το ρύζι στο μείγμα, αν χρησιμοποιήσετε, και γεμίστε το κάθε κρεμμύδι. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια κοντά το ένα στο άλλο σε βαθύ σκεύος. Περιχύστε με λίγο νεράκι και ελαιόλαδο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Ψήστε τα κρεμμύδια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20΄. Ξεσκέπαστε και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 20΄, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τελείως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...