Drink....eat!!!

Γίγαντες με χόρτα

0
υλικά
για 5-6 άτομα
• 250 γραμμ. γίγαντες
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1 πράσο, μεγάλο, σε ροδέλες
• 300 γραμμ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
• 300 γραμμ. σταμναγκάθι, πλυμένο και καθαρισμένο
• 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
• 1 κ.σ. πελτέ, διαλυμένο σε ½ φλιτζ. νερό
• 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
• 5-6 κ.σ. ξινομυζήθρα


εκτέλεση


Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες. Την επομένη αλλάζουμε το νερό και τους βάζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις, για να γίνουν ελαφρύτεροι. Σουρώνουμε και στη συνέχεια τους βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλατίζοντας 10 λεπτά προτού τους κατεβάσουμε από τη φωτιά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σταμναγκάθι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό. Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον άνηθο και τους γίγαντες. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε με μία κουταλιά ξινομυζήθρα και λίγο άνηθο σε κάθε πιάτο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...