Drink....eat!!!

Μυδοπίλαφο

0

Υλικά

  • ½ κιλό μύδια με κέλυφος
  • 150 γραμ. μύδια χωρίς κέλυφος
  • 350 γραμ. γαρίδες
  • 300 γραμ. καλαμαράκια
  • 400 γραμ. σάλτσα ντομάτα
  • 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, καυτερή)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 3 φλιτζάνια ρύζι
  • 5-6 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι για να κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, ώσπου να ξανθύνει και μετά τις πιπεριές. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα μύδια με το κέλυφος και τα περιμένουμε ανακατεύοντας, μέχρι να ανοίξουν. Αν κάποια δεν ανοίξουν τα αφαιρούμε από το φαγητό, ενδεχομένως να έχουν χαλάσει.
Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα καθαρισμένα μύδια, το καλαμαράκι, τις γαρίδες και το ρύζι.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτα ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά. Μετράμε και πέντε φλιτζάνια νερό και τα βάζουμε στο φαγητό. Καπακώνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από την φωτιά και σκεπάζουμε το μυδοπίλαφο για 5 λεπτά με μια πετσέτα για να πιει τα υγρά του.
Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε και πουδράρουμε το πιάτο με λίγο μαϊντανό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...