Drink....eat!!!

Γνήσιο κινέζικο τηγανιτό ρύζι

0




Συστατικά

  • 1 πακέτο ρύζι basmati
  • 1 κουτί swan (μπορεί να είναι και light)
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ (αν δεν έχετε βάλτε 2 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη)
  • 8 πράσινα φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αρακά
  • 500 γρ. γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος και κεφάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια

Οδηγίες

  1. Βάζετε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά μέσα σε μια κατσαρόλα.Το βγάζετε και το σουρώνετε. Του ρίχνετε ένα ποτήρι κρύο νερό από πάνω για να μην κολλήσει.Το αφήνετε να στραγγίσει τελείως από τα νερά σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα.
  2. Κόβετε το swan σε μικρά κυβάκια και το βάζετε στο τηγάνι ώσπου να πάρει χρώμα
  3. .Χτυπάτε τα αυγά ομελέτα και τα τηγανίζετε σε ένα διαφορετικό σκεύος.Κόβετε την ομελέτα σε μικρά κομματάκια.
  4. Βράζετε τον αρακά και τον αφήνετε σε ένα πιάτο.
  5. Βράζετε για πέντε λεπτά τις γαρίδες και τις αφήνετε και αυτές στην άκρη.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε δύο κουταλιές λάδι και ρίχνετε το ρύζι αφού έχι στραγγίσει. Προσθέτετε το swan, την ομελέτα, τον αρακά και τις γαρίδες.
  7. Ψιλοκόβετε και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτετε. Ρίχνετε το τζίντζερ και ανακατεύετε καλά. Αφου ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί προσθέτετε και τησόγια μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.
  8. Σερβίρεται ζεστο
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγο βρασμένο καλαμπόκι.
Το ρύζι είναι προτιμότερο να βραστεί μια μέρα πριν γίνει το φαγητό μας για να μην έχει καθόλου υγρά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Επίσης το swan δε το σοτάρουμε με λάδι γιατί έχει από μόνο του πολύ λίπος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...