Drink....eat!!!

Μεσογειακή Σαλάτα με φασόλια χάντρες

0

Συστατικά(4-6 άτομα)

  • 200 γρ. φασόλια χάντρες, αποβραδίς μουλιασμένα σε νερό
  • 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκόρδα, ψιλοκομμένα
  • 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 αγγουράκια, κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα και μετά σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. καρύδι, σπασμένο με το γουδί σε μικρά κομμάτια
  • 2-3 κ. σούπας αποφλοιωμένο σουσάμι
  • μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κ. σούπας balsamico
  • μια πρέζα ρίγανη
  • 1/4 - 1/2 κούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι

Οδηγίες

  1. Αποβραδίς, πλένετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό τα φασόλια και τα αφήνετε να φουσκώσουν όλο το βράδυ σε ένα μπολ με νερό.
  2. Την επομένη, τα σουρώνετε και τα βάζετε μαζί με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει συν τέσσερα δάχτυλα περισσότερο, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά, ξεσκέπαστα και για όσο χρόνο χρειάζονται ώστε να μαλακώσουν. Όταν ετοιμαστούν, τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν - σοτάρονται καλύτερα όταν είναι κρύα, ζεστά έχουν την ιδιότητα να λιώνουν.
  3. Αφού κρυώσουν, ψιλοκόβετε τα σκόρδα, ζεσταίνετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο και ρίχνετε τις 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα φασόλια στο τηγάνι σε μια στρώση, ώστε η επιφάνεια τους να έρχεται σε επαφή με το τηγάνι. Σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, τα αφήνετε ανενόχλητα για περίπου 2.5 λεπτά να σοταριστούν και αν δείτε ότι η πλευρά που ακουμπάει στο τηγάνι έχει ροδίσει, ρίχνετε τα σκόρδα, αλατίζετε, τα ανακατεύετε και τα σοτάρετε για άλλα 2.5-3 λεπτά. Τα βάζετε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στην σαλάτα. Σε ένα μικρό τηγάνι με χοντρό πάτο, καβουρδίζετε σε σιγανή φωτιά τα σπασμένα καρύδια μαζί με το σουσάμι, τόσο ώστε να πάρουν ένα καστανό χρώμα και να αρχίσει να αναδύεται το άρωμα τους. Τα βάζετε στην άκρη για να κρυώσουν.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, ρίχνετε όλα τα υλικά (φασόλια, ντομάτες, κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, αγγουράκια, ρίγανη, καρύδι, σουσάμι), το λάδι (1/4-1/2 ελαιόλαδο) και το balsamico, τα ανακατεύετε όλα μαζί, τα αλατίζετε όσο θέλετε και τα απολαμβάνετε με το κύριο πιάτο σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...