Drink....eat!!!

Τούρτα πατάτας με τρία τυριά

0

Υλικά

2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 1/2 φλιτζάνι μπλε τυρί
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο βασιλικό τσένταρ
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε το τσένταρ με το μπλέ τυρί και την παρμεζάνα.Στρώνουμε τις μισές πατάτες στο ταψί. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το γάλα. Προσθέτουμε τα μισά τυριά κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μισό μείγμα πάνω απ' τις πατάτες. Στρώνουμε τις υπόλοιπες και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 15 λεπτά. Σερβίρουμε και καλή όρεξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...