Drink....eat!!!

Ζυμαρικά με τόνο και ούζο

0
για 4 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ ποτηράκι ούζο
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.κ. ρίγανη
1 κ.κ. ζάχαρη
1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
λίγη κάππαρη (προαιρετικά)
4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας. Σε μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και τα προαιρετικά υλικά και σκεπάζουμε το τηγάνι, γιατί διαφορετικά η σάλτσα θα πιτσιλίσει όλη την κουζίνα μας. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα, τα φέρνουμε δυο-τρεις βόλτες, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...