Drink....eat!!!

Κουνελάκι με μαυροδάφνη και κουκουνάρι

0

Συστατικά

  • 1 κουνέλι
  • λάδι για το τσιγάρισμα
  • 1/2 φλυτζάνι μαυροδάφνη
  • 3 κουταλιές κουκουνάρι
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • 2-3 μπαχάρια
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κλωνί δεντρολίβανο
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι ξύδι

Οδηγίες

  1. Αφού πλύνουμε το κουνελάκι, το τεμαχίζουμε σε μερίδες (πετάμε το κεφάλι) και το βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με το ξύδι και ένα φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
  2. Το ξεπλένουμε και το "στεγνώνουμε" με χαρτί κουζίνας.
  3. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει (σε αντικολλητική κατσαρόλα δεν θέλει και πολύ λάδι αν σας ενδιαφέρουν οι θερμίδες) και το σβήνουμε με την μαυροδάφνη. Αφού πάρει 1-2 βράσεις ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, αλατι, πιπέρι και το κουκουνάρι και ένα ποτήρι νερό. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νεράκι και να μείνει με την σάλτσα του.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...