Drink....eat!!!

Τοματόσουπα με σάλτσα pesto

0

Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 μαλακές λιαστές ντομάτες
3 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι ζάχαρη
150 ml. κρέμα γάλακτος
125 γρ. σάλτσα πέστο

Διαδικασία

Μπορεί να είναι χειμώνας και οι ντομάτες να μην είναι αξιόλογες γι'αυτό η βραστή ντοματόσουπα με ντομάτες κονσέρβας θα μας δώσει ένα πολύ ικανοποιητικό γευστικό αποτέλεσμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρολίτσα και σωτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ντομάτες κονσέρβας, το ζωμό, τη ζάχαρη κι αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση. Αφού βράσουν δυνατά για 10 λεπτά και σπάσουν οι ντομάτες χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε εκτός φωτιάς την κατσαρόλα για 15 λεπτά, προσθέτουμε τη μισή κρέμα και λιώνουμε τη σούπα στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε στα μπολ και βάζουμε από 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος στην επιφάνεια. Ολοκληρώνουμε με σάλτσα πέστο και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού αν έχουμε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...