Drink....eat!!!

Πένες με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα

0




Υλικά
1 μπούτι κοτόπουλου
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
μπαχαρικά : πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικά, κάρυ ( ή γενικά, ό,τι έχετε)
μυρωδικά : βασιλικό, ρίγανη , μαϊντανό, 1-2 φυλλαράκια δάφνη
1 σφηνάκι ούζο (δεν είχα κρασί, έπεσε το μάτι μου στο διαφημιστικό μπουκαλάκι ούζου, που ειχα στο ψυγείο…)
αλάτι, ζάχαρη
1-2 κουτ. Κέτσαπ
λίγα μανιτάρια
πένες

διαδικασία :30-40 λεπτά

- βράζουμε το κοτόπουλο στη χύτρα για 7-10 λεπτά περίπου με λίγο νερό για να πάρουμε το ζωμό του.
- Συγχρόνως έχουμε βάλει νερό με αλάτι στην κατσαρόλα για να βράσουμε τα ζυμαρικά.
- Μόλις το κοτόπουλο ψιλοβράσει , το βγάζουμε σε ένα πιάτο και κρατάμε το ζωμό του.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες (πέτσες, κοκάλα κλπ κλπ τα πετάμε).
- Παίρνουμε ένα τηγάνι με τέτοιο ύψος τοιχωμάτων ώστε υπολογίζουμε να χωρούν οι πένες μας μέσα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις αυτό κάψει τσιγαρίζουμε απ’όλες τις πλευρές τα κομμάτια κοτοπούλου…μόλις ροδίσουν , προσθέτουμε προς τσιγάρισμαν το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
- Μόλις ξανθύνουν , προσθέτουμε 1 κουτάλα από το ζωμό και περιμένουμε να το πιει .
- Ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε ξανά μια κουτάλα με ζωμό και λίγο πριν το πιει όλο του ζουμί ,χύνουμε το ούζο και περιμένουμε να ξεθυμάνει. - Μόλις γίνει κι αυτό , προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα,1-2 κουταλιές κέτσαπ (προαιρετικά), λίγη ζάχαρη, αλάτι , τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μεσαία φωτιά για ένα δεκάλεπτο περίπου, τόσο όσο να μείνει τόση ποσότητα σάλτσας όση εμείς το επιθυμούμε.
- Αν νομίσουμε ότι χρειάζεται περ/ρο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος φροντίζουμε να προσθέτουμε από το ζωμό.
- Όταν έχουν βράσει οι πένες και τις έχουμε στραγγίξει , τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχώς για να πάει παντού η γεύση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...