Drink....eat!!!

Αυγόφετες

0
Υλικά


10 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί, ή φέτες από toast, που έχουμε αφήσει, 2-3 ώρες να ξεραθούνε κάπως
1 αυγό
2 φλιτζάνια γάλα
Για το τηγάνισμα: 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Για το σιρόπι: 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη σε 2 φλιτζάνια νερό με ξύσμα φλούδας ενός πορτοκαλιού
Για την σαντιγύ: 100 γρ. περίπου κρέμα γάλακτος (καλύτερη και πιο... διαιτητική ή φυτική τ. Torre), χτυπημένη μόνο με λίγο βανίλια, χωρίς ζάχαρη, και 'πάνω της πασπαλισμένο λίγο από το ξύσμα της φλούδας πορτοκαλιού.


Ετοιμασία

- Κόβουμε γύρω-γύρω από τις φέτες τις «κόρες» τους.
- Τις αφήνουμε, εκτός ψωμιέρας ή νάυλον, ξέσκεπες ώσπου να ξεραθούνε κάπως για να ρουφήξουν καλύτερα και περισσότερο σιρόπι.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι με την αναλογία 2 προς 1 νερού-ζάχαρης, αλλά δεν το «δένουμε» γιατί πρέπει να είναι τόσο υδαρές ώστε να απορροφηθεί από τις φέτες.
- 5' λεπτά περίπου βράσιμο είναι αρκετό και συνεχίζουμε για άλλα 5' λεπτά αφού προσθέσουμε και ανακατεύσουμε, μέσα του, το ξύσμα της φλούδας πορτοκαλιού.
- Βάζουμε σε τηγάνι να «κάψει» το καλαμποκέλαιο, αλλά σε σιγανή φωτιά (π.χ. σε μάτι κουζίνας με 3 διαβαθμίσεις, στο 1½.).
- Έχουμε χτυπήσει 1 αυγό, προσθέτουμε και χτυπάμε και το γάλα, και εκεί μέσα βουτάμε και απ' τις δυο πλευρές, να ρουφήξουν καλά, τις φέτες.
- Τις ροδίζουμε πάνω-κάτω στο τηγάνι και τις βγάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουνε το λάδι.
- Σερβίρουμε δύο φέτες σε κάθε πιάτο, αφού τις βουτήξουμε προηγουμένως στο σιρόπι και γαρνίρουμε (με κορνέ) ένα «κορδόνι» σαντιγύ, πασπαλίζοντας λίγο ξυμένη φλούδα πορτοκαλιού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...