Drink....eat!!!

Ρεβίθια με ρόκα και τόννο

0
υλικά
300 γραμμ. ρεβίθια που έχουμε μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό
αλάτι
1 κρεμμύδι
2 κονσέρβες τόννο σε λάδι ή νερό
1 μάτσο ρόκα, χοντροκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ψιλές ροδέλες
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα:
½ κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
τον χυμό από ένα λεμόνι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
μία γερή πρέζα κύμινο
αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο

εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό με το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Για τη σάλτσα: Περιχύνουμε και ενσωματώνουμε καλά τη σάλτσα, αφού πρώτα περάσουμε από το μπλέντερ όλα τα υλικά της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...