Drink....eat!!!

Κέικ με ξερά σύκα και φουντούκια

0




Υλικά

125 γρ. φουντούκια
90 γρ. αμύγδαλα
125 γρ. ξερά σύκα
90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
3 αυγά
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 ¼ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι




Εκτέλεση


- Χοντροκόβετε τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και τα σύκα και τα ανακατεύετε.
- Τρίβετε στον τρίφτη τη σοκολάτα.
- Χτυπάτε τη ζάχαρη και τα αυγά με το μίξερ μέχρις ότου το μείγμα πάρει τη μορφή αφρού.
- Προσθέτετε το μείγμα των ξηρών καρπών, το ξύσμα και τη σοκολάτα και αναμειγνύετε με απαλές κινήσεις.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε κι αυτό στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα και ψήνετε στους 170ο C, για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρετε προσεκτικά το κέικ, αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...