Drink....eat!!!

Κρεμμυδοροδέλες σε μπύρα, πανέ

0




 
υλικά
2-3 κρεμμύδια κομμένα κυκλικά
2 κ.σ. λιναρόσπορο
3 κ.σ. κούπας νερό
½ κούπα μπύρα της επιλογής σας
4 κ.σ. αλεύρι ολικής
3 κ.σ. απλό άσπρο αλεύρι ή ρεβιθάλευρο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα
¾ κούπας φρυγανιά ολικής
ελαιόλαδο για ψέκασμα 
 εκτέλεση

Πρώτα αλέστε το λιναρόσπορο, [εκτός αν τον αγοράζετε κοπανισμένο] όσο πιο καλά μπορείτε. Μετά προσθέστε του το νερό και αφήστε το για 10 λεπτά να πήξει. Μόλις πήξει προσθέστε τη μπύρα και σταδιακά το αλεύρι ολικής. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάλτε τη φρυγανιά, το αλάτι, πάπρικα και τη διατροφική μαγιά. Σε ένα τρίτο μεγαλύτερο μπολ βάλτε το ρεβιθάλευρο μαζί με τα κρεμμύδια και ανακατέψτε με τα χέρια να πάει το αλεύρι παντού.

Παίρνοντας ένα-ένα τα κρεμμύδια, βουτήξτε τα στο μείγμα με τη μπύρα, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βγάλτε τα και πασπλίστε με τη φρυγανιά. Σε ένα λαδωμένο ταψί βάλτε τα το ένα δίπλα στο άλλο και ψεκάστε με περισσότερο ελαιόλαδο. Ψήστε στους 190οC για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρεται αμέσως με σως γιαουρτιού σόγιας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...