Drink....eat!!!

Κανελόνια

0




Υλικά

1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό κιμά
1 φλιτζάνι λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κονσέρβες ντοματάκι
2 κουταλιές πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

- Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό Λάδι να κάψει
- Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε
- Προσθέτετε την 1 κονσέρβα ντοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ
- Αλατοπιπερώνετε
- Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο
- Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
- Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
- Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
- Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα
- Αλατοπιπερώνετε
- Σβήνετε με κρασί
- Προσθέτετε τον μαϊντανό
- Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
- Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του
- Αφαιρείτε την κανέλλα
- Γεμίστε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί
- Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...