Drink....eat!!!

Κλειστή τάρτα με καραμέλα και φουντούκια

0
για 10-12 κομμάτια
350 γραμμ. αλεύρι και λίγο για το ζύμωμα
1 πρέζα αλάτι
150 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό + 1 κρόκος
1 κ.κ. εσάνς αληθινής βανίλιας

Για τη γέμιση:
350 γραμμ. ζάχαρη
125 ml πηχτή κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμμ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα

Για το γαρνίρισμα:
1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
ζάχαρη για το πασπάλισμα


Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λαδόκολλα και προσθέτουμε το αλάτι. Δουλεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό και τον κρόκο, μαζί με τη βανίλια, στο μίξερ ώσπου να σχηματιστεί ένα μαλακό μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και τη δουλεύουμε με το χέρι στον πάγκο εργασίας για να γίνει λεία. Την πλάθουμε σε μπάλα. Την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Βάζουμε τη ζάχαρη της γέμισης σε μια κατσαρόλα μαζί με 6 κ.σ. νερό και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να πάρει καστανόξανθο χρώμα. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα φουντούκια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως. Ξετυλίγουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε δύο φύλλα, το ένα λίγο μικρότερο από το άλλο. Απλώνουμε το μεγαλύτερο σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 25 εκ. και τη βάζουμε για 15 λεπτά στον καταψύκτη. Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο, απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη στρωμένη ζύμη και την καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα για να κλείσουμε την τάρτα. Την αλείφουμε με το αβγό, την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και την ξαναβάζουμε στον καταψύκτη για 30 λεπτά. Την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...