Drink....eat!!!

Εκμέκ κανταΐφι

0




Υλικά

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
150 γρ. κανταΐφι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
φλούδα από λεμόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη


Εκτέλεση

- Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά
- Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα
- Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση
- Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά
- Προσθέτετε την βανίλια
- Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει
- Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το κανταΐφι,
- ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει
- Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι
- Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το κανταΐφι
- Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι
- Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί
- Απλώνετε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...