Drink....eat!!!

Γίγαντες πικάντικοι

0



υλικά
για 4 άτομα
500 γραμμ. γίγαντες ελέφαντες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ολόκληρο
2 γαρύφαλλα
2 καρότα, σε ροδέλες
2 κλωναράκια σέλινο
3 σκελίδες σκόρδο
500 ml ζωμό λαχανικών
2 πιπεριές καυτερές, ψιλοκομμένες
3 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.κ. αποξηραμένο
250 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
100 γραμμ. σύγκλινο Μάνης, ψιλοκομμένο

εκτέλεση


Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε νερό. Το πρωί τους ξεπλένουμε, τους βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι στο οποίο έχουμε μπήξει 2 γαρύφαλλα, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, τον ζωμό λαχανικών και τους βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά ακόμη. Πρέπει να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

-Μπορούμε να προσθέσουμε και 2 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα όταν τους βάλουμε στον φούρνο.
-Μπορούμε να τους σερβίρουμε με φέτες χωριάτικου ψωμιού τις οποίες έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο, έχουμε τρίψει επάνω τους φέτα και τις έχουμε βάλει στον φούρνο για 10 λεπτά να φρυγανιστούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...