Drink....eat!!!

Γιαννιώτικη κιµαδόπιτα

0
ΥΛΙΚΑ

8 φύλλα για πίτα
1 1/2kg κιµά πρόβειο
λίγο γάλα
8 παξιµάδια
6 αυγά
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
λίγο τριµµένο τυρί
2 κρεµµύδια
1 χούφτα µαϊντανό ψιλοκοµµένο
2 κουταλιές σούπας ντοµατοπελτέ
αλάτι
πιπέρι
ξύλο κανέλας ή µπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Καθαρίζουµε και ψιλοκόβουµε τα κρεµµύδια.
- Σε µια κατσαρόλα λιώνουµε το βούτυρο και τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι µέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτουµε και τσιγαρίζουµε τον κιµά.
- Ανακατεύουµε και ρίχνουµε τον ντοµατοπελτέ διαλυµένο σε 1 ποτήρι νερό.
- Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τον µαϊντανό και την κανέλα.
- Αφήνουµε να σιγοβράσει ο κιµάς σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πιει τα ζουµιά του.
- Σε ένα µπολ ρίχνουµε το γάλα και µουσκεύουµε τα παξιµάδια. Σε άλλο µπολ χτυπάµε τα αυγά.
- Στύβουµε τα παξιµάδια και τα ρίχνουµε στον µαγειρεµένο κιµά µαζί µε το τριµµένο τυρί και τα χυπηµένα αυγά.
- Βουτυρώνουµε ένα ταψί και στρώνουµε τα µισά φύλλα αλείφοντας τα µε λιωµένο βούτυρο.
- Απλώνουµε τη γέµιση, τη στρώνουµε και σκεπάζουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα µε βούτυρο.
- Χαράζουµε την πίτα σε κοµµάτια µε µυτερό µαχαίρι και την ψήνουµε στους 180 - 200 βαθµούς C για 45 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...