Drink....eat!!!

Ζύμη Σφολιάτας

1
Υλικά

1 1/4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό
1 1/8 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο φρέσκο σκληρό, αγελαδινό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό


Εκτέλεση

- Κοσκινίζετε το αλεύρι
- Ανοίγετε στη μέση ένα λάκκο
- Μέσα στο λάκκο, βάζετε το αλάτι, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο νερό
- Με τα χέρια αναμιγνύετε, το αλεύρι με το νερό, προσθέτοντας κάθε τόσο νερό
- Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή
- Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα βρεγμένη και την αφήνετε να αναπνεύσει για 30 λεπτά περίπου
"Αμέσως μετά αλευρώνετε μια επιφάνεια και τοποθετείτε τη ζύμη
- Την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και με την παλάμη πιέζετε τη ζύμη να ανοίξει σε φύλλο, πάχους 1 δαχτύλου σε σχήμα παραλληλόγραμμου
- Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και με το χέρι το πιέζετε ώστε να απλωθεί και να καλύψει τα 3/4 της ζύμης αφήνοντας ένα κενό από τις άκρες της ζύμης ένα δάχτυλο περίπου
- Κατόπιν τη διπλώνετε στα 3, (την μία άκρη από την κοντύτερη πλευρά τη διπλώνουμε μέχρι τη μέση και το ίδιο κάνουμε με την άλλη)
- Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για δύο ώρες
- Αμέσως μετά την ξανανοίγετε σε σχήμα παραλληλόγραμμου την ξαναδιπλώνετε και την ξαναβάζετε στο ψυγείο
- Επαναλαμβάνετε ακόμη δύο φορές
- Η ζύμη είναι έτοιμη να τη μεταχειριστείτε
- Διατηρείται στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο.

1 σχόλιο: Leave Your Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...