Drink....eat!!!

Dundee Cake

0
υλικά
  • μία πρέζα ΑΛΑΤΙ
  • 2 1/2 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ
  • 1/2 φλιτζάνι ξεφλουδισμένη ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ
  • 5 ΑΥΓΑ
  • μία πρέζα ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
  • 1 φλιτζάνι ΖΑΧΑΡΗ
  • 1/2 κουταλάκι ΚΑΝΕΛΛΑ
  • μία πρέζα ΚΑΡΔΑΜΟ
  • 1/3 φλιτζανιού κομμένα ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΓΛΑΣΣΕ
  • 1/3 φλιτζανιού ΚΟΝΤΙΝΤΑ
  • μία πρέζα ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
  • 1 κουταλάκι ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
  • 1 φλιτζάνι ΒΙΤΑΜ
  • 2 κουταλιές ΡΟΥΜΙ
  • μία πρέζα ΤΖΙΝΤΖΕΡ
  • ξύσμα από 1 ΛΕΜΟΝΙ
  • 1 1/4 φλιτζανιού ξανθή+1 φλιτζάνι μαύρη ΣΤΑΦΙΔΑ
  • ξύσμα από 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
εκτέλεση


1. Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι με τη μπεϊκιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
2. Χτυπάτε σε άλλο μπωλ το ΒΙΤΑΜ με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε 2 αυγά και 1 κουταλιά από το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε λίγο το μίγμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα αυγά κατά τον ίδιο τρόπο, ρίχνοντας 2 κουταλιές αλεύρι πριν ρίξετε το τελευταίο αυγό.
3. Προσθέτετε στο μπωλ με το αλεύρι το ρούμι, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, τα κερασάκια γκλασέ, τα κόντιτα και τις σταφίδες. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά οι σταφίδες και τα φρούτα με το μίγμα του αλευριού.
4. Αλείφετε με ΒΙΤΑΜ μια βαθιά φόρμα για κέικ. Στρώνετε τη φόρμα στον πάτο και τις πλευρές με λαδόχαρτο αλειμμένο με ΒΙΤΑΜ. Ρίχνετε στη φόρμα το μίγμα του κέικ, προσέχοντας να πάει το μίγμα και στις γωνίες της φόρμας. Ισιώνετε προσεχτικά την επιφάνεια το κέικ και βάζετε επάνω την αμυγδαλόψιχα σε κύκλους. Ψήνετε το κέικ 2 ώρες περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς ή ώσπου να μπήξετε τη μύτη ενός μαχαιριού στην επιφάνεια το κέικ και να βγει έξω στεγνή.
5. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς το βγάζετε από τη φόρμα και το βάζετε σε σχάρα. Ξεκολλάτε και πετάτε το λαδόχαρτο. Διατηρείται αρκετό καιρό καλά κλεισμένο σε κουτί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...