Drink....eat!!!

Φαγκρί Γεμιστό με Ρύζι και Καρύδια+μαρινάτα(ντρέσινγκ)

0
Υλικά

  • 2 κουταλάκια φρέσκος ψιλοκομμένος Βασιλικός
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα Καρύδια
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
  • 1 μέτρια ψιλοκομμένη Κόκκινη πιπεριά
  • λίγο Λάδι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος Μαϊντανός
  • 2 κουταλάκια Ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλυτζάνι βρασμένο Ρύζι
  • 2 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο
  • 1 (1,5 κιλό) Φαγκρί 
Υλικά για μαρινάτα

  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος Βασιλικός
  • 2 κουταλάκια Ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια σκόνη Κάρι
  • 1/4 φλιτζανιού Κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κουταλάκια ξερό Φασκόμηλο
  • 1 φλιτζάνι Σάλτσα κέτσαπ 
Εκτέλεση για μαρινάτα
Βαλτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά

Εκτέλεση για φαγκρί

Για τη γέμιση ζεστάνετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ανακατώστε το κρεμμύδι με την πιπεριά, το ρύζι, τα καρύδια, το μαιντανό, το βασιλικό και το ξύσμα.
Ρίξτε στη κοιλιά του ψαριού τη γέμιση, βάλτε το ψάρι σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύστε το με τη μαρινάτα
Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο 2 ώρες.
Βάλτε το ψάρι, χωρίς να το στραγγίσετε, πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τυλίξτε το καλά.
Βάλτε το ψάρι πάνω στην ζεσταμένη και σκεπασμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε το περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...