Drink....eat!!!

Κανελόνια με γέμιση γαρίδας

0
Υλικά

  • ΑΛΑΤΙ
  • 1 1/2 φλιτζάνι ΓΑΛΑ
  • 250 γραμ. μικρές καθαρισμένες και βρασμένες ΓΑΡΙΔΕΣ
  • 200 γραμ. τυρί τριμμένο ΓΚΟΥΝΤΑ
  • 200 γραμ. τυρί τριμμένο ΕΜΕΝΤΑΛ
  • 12 ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
  • 200 γραμ. τριμμένη ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
  • 3 κουταλιές ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
  • 2 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
  • 4 1/2 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
  • 2 κουταλιές ΟΥΪΣΚΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ
  • 1 κουταλιά (για να βράσουν τα κανελόνια) ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ
  • Εναλλακτικά KNORR ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • ---- Για τη σάλτσα:
  • 1 1/2 κουταλιά ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200 γραμ. τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 200 γραμ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • αλάτι - πιπέρι
  • (ή έτοιμη σάλτσα KNORR ΜΠΕΣΑΜΕΛ και ακολουθείτε τις οδηγίες στην συσκευασία)
Εκτέλεση

1. Σωτάρετε τις γαρίδες και τα κρεμμυδάκια με τη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ. Σβήνετε με το ουίσκι. Βράζετε τα κανελόνια σε νερό με αλάτι όπου έχετε προσθέσει το ΑΛΤΙΣ. Τα στραγγίζετε.
2. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ σε μικρή κατσαρόλα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνετε την κατσαρόλα μαζί με το μίγμα του κορν φλάουρ. Ρίχνετε στη σάλτσα τα τριμμένα τυριά εκτός από 1 φλιτζάνι που βαστάτε για αργότερα.
3. Ρίχνετε τη σάλτσα, εκτός από 3 κουταλιές που κρατάτε στις γαρίδες και τις ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μίγμα τα κανελόνια και τα βάζετε σε ταψάκι.
4. Αραιώνετε τη σάλτσα που κρατήσατε με 3 κουταλιές γάλα ή νερό. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα κανελόνια και πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και το μισό κουταλάκι ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ. Ψήνετε τα κανελόνια σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...