Drink....eat!!!

Bricks

0
Υλικά

250 γρ. φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Σουσάμι

ΓΕΜΙΣΗ

1/3 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι, μάυρες, πράσινες ή και απο τα 2 είδη
3 φιλέτα αντζούγιας
3 ντουματούλες λιαστές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κουτ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
Χυμός από λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

- Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση.
- Ψιλοκόβετε τις ελιές και τα φιλέτα της αντζούγιας.
- Τα ανακατεύετε με τις λιαστές ντοματούλες, τα αμύγδαλα, τον μαϊντανό, τα αυγά και τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε, να ενωθούν καλά όλα τα υλικά (δεν βάζετε αλάτι, γιατί οι αντζούγιες έχουν ήδη αρκετό).
- Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες.
- Κρατάτε τα υπόλοιπα φύλλα με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν οι άκρες.
- Βάζετε 3-4 λωρίδες, αλείφοντας στο ενδιάμεσο με λάδι και βάζετε στην άκρη τους από 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση που έχετε ήδη ετοιμάσει.
- Τυλίγετε σε τριγωνάκια ή διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα και φτιάχνετε μικρά ρολάκια.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα τα φύλλα κρούστας και η γέμιση.
- Βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και αλείφετε και τα bricks με λάδι.
- Τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να γίνουν τραγανιστά και να ροδίσουν.
- Έτσι ψητά τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αν τα τηγανίσετε, πρέπει να τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...