Drink....eat!!!

Σαλάτα με μύδια και τεκίλα

0
υλικά
για 4 άτομα
50 γραμμ. βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
½ φλιτζ. ντομάτα, ξεφλουδισμένη, σε κυβάκια
½ φλιτζ. φρέσκο κρεμμύδι
½ φλιτζ. σέλερι, σε φέτες
6 μικρά κομμάτια από καυτερές κόκκινες πιπεριές ή τζαλαπένο
¼ φλιτζ. τεκίλα
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
½ κιλό μύδια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε (με σύρμα για κατσαρόλες) τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό. Πετάμε τα ανοιχτά. Αφήνουμε τα μύδια σε μια γαβάθα γεμάτη με παγωμένο νερό για λίγη ώρα. Τα βγάζουμε με τα χέρια μας χωρίς να κουνήσουμε το νερό. Με αυτόν τον τρόπο όλη η άμμος που έχει κατακαθήσει παραμένει μέσα στη λεκάνη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σέλερι, τις πιπεριές, την τεκίλα και το λάιμ. Μόλις βράσουν ρίχνουμε μέσα και τα μύδια ώσπου να ανοίξουν, περίπου 5 λεπτά. Πετάμε όποιο μύδι παραμένει κλειστό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μύδια και τα τοποθετούμε σε βαθύ μπολ. Βράζουμε τη σάλτσα για ακόμη 5 λεπτά και περιχύνουμε τα μύδια. Σερβίρουμε αμέσως. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...