Drink....eat!!!

Λαχανάκια Βρυξελλών με Γλυκιά Σάλτσα

0
Υλικά

  • 4 φλιτζάνια τσαγιού λαχανάκια Βρυξελλών
  • 3 κουταλιές σούπας καφέ ζάχαρη (ακατέργαστη)
  • 2 κουταλιές σούπας μηλίτης (κρασί από μήλα)
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα καυτερή
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι
Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τα λαχανάκια αφαιρώντας τα εξωτερικά τους φύλλα. Τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Μαγειρεύετε τα λαχανάκια στον ατμό για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι μαλακά όταν τρυπάτε με πηρούνι.
2. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη μουστάρδα και το βούτυρο, τα ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι και τα μαγειρεύετε σε μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε πού και πού μέχρι να πάρει βράση το μίγμα.
3. Τέλος, ρίχνετε τα λαχανάκια στο τηγάνι, αλατίζετε, ανακατεύετε για 1 λεπτό και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρονται ζεστά σε ατομικές μερίδες.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών με τη μουστάρδα είναι ιδανικά, για να συνοδεύσουν οποιοδήποτε είδους κρεατικού και ιδιαίτερα ψητά και όσα είναι μαγειρεμένα στη σχάρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...