Drink....eat!!!

Κοχύλια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ

0
υλικά

για 5-6 άτομα

500 γρ. μεγάλα κοχύλια (ζυμαρικά)
ασπράδι από 1 αυγό, χτυπημένο
700 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τον κιμά:
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2-3 κόκκους μπαχαριού
1 φύλλο δάφνης
1 αστεροειδής γλυκάνισος (προαιρετικά)
1 κλωναράκι ρίγανης φρέσκιας, ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. ξερή, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1½ λίτρο γάλα φρέσκο
κρόκος από 1 αυγό
λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι  





εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.


Κιμάς: Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, 1 φλ. ζεστό νερό, ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά.


Μπεσαμέλ: Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη για 15 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ξαναρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει ελαφρώς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Δημιουργία: Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα κοχύλια, αφαιρούμε από τον κιμά τα σκόρδα και τους κόκκους μπαχαριού και γεμίζουμε τα ζυμαρικά. Περιχύνουμε το φαγητό με το ασπράδι αυγού, πασπαλίζουμε με το τυρί και τελειώνουμε περιχύνοντας με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε για 1 ώρα στον φούρνο, το αφήνουμε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...