Drink....eat!!!

Ψαροκροκέτες με σος ταρτάρ

0
ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα φιλέτα ψαριού
 2 αβγά
1/2 κούπα αλεύρι απο βρώμη (χτυπάμε στο μούλτι τις νιφάδες μέχρι να γίνουν σκόνη)
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης
Αλάτι - Πιπέρι

Για την σως ταρταρ

  4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  1 - 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη πίκλα (αγγουράκι τουρσί)
  1 κουταλιά της σούπας χυμό απο μοσχολέμονο (Lime)
  Λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (Chives) ή λίγο ψιλοκομμένο άνιθο
  Αλάτι - Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην πάνω θέση του φούρνου.
Κόβουμε το ψάρι σε μπαστουνάκια ή μεριδούλες, όχι πολύ λεπτές. Πλένουμε τα κομμάτια και τα σκουπίζουμε με χαρτί. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα βουτάμε στο αλεύρι, στην συνέχεια στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά. Τα απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα ψαράκια 10 λεπτά από την μία πλευρά και 5-7 λεπτά από την άλλη.
Για την σως ταρταρ ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την ψιλοκομμένη πίκλα, προσθέτουμε τον χυμό του μοσχολέμονου και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή τον άνιθο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...