Drink....eat!!!

Kέζεκούχεν (Russicher Zupfkuchen)

0


ΥΛΙΚΑ

Σοκολατένια βάση για τάρτες
(για μια στρογγυλή φόρμα 26-28 εκατοστών)

230 γρ. αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
3 κουταλάκια μπεικιν

130 ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε το κακάο με το αλεύρι και το μπεικιν και τα βάζετε είτε στο μίξερ είτε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Μην το παρακάνετε και λιώσει το βούτυρο εντελώς. Η ζύμη να είναι μεν εύπλαστη αλλά όχι ζεστή και σε καμία περίπτωση με το βούτυρο λιωμένο. Ειδάλλως τοποθετήστε την για λίγο στο ψυγείο.

Από την ζύμη κρατήστε το 1/4 για την επιφάνεια, 2/4 για το πάτο της φόρμας και 1/4 για τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Βουτυρώστε λοιπόν μια φόρμα και στρώστε τη με τα  2/4. Με το 1/4 πλάστε ένα κορδόνι και καλύψτε τα πλαϊνά της σηκώνοντας το μέχρι και 3 εκατοστά. Αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.


Κρέμα για γερμανικού τύπου τσιζκεικ
(κεζεκούχεν-Kaesekuchen)

750 gr. Quark
250 gr Μαργαρινη
 250 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
4 αυγά
4 κουταλιές κορν φλάουρ
100 μλ γάλα εβαπορέ
 

Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη να πήξει και αν αφρατέψει. προσθέστε τα αυγά ένα ένα, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά. Αδειάστε την κρέμα στην φόρμα και καλύψτε την με κομματάκια ζύμης (το υπόλοιπο 1/4) τα οποία και θα πατάτε ελαφρά στην παλάμη σας ώστε να πλατύνουν.

Ψήστε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το μέσα για 10 λεπτά. Μην το βγάλετε αμέσως γιατί θα ξεφουσκώσει απότομα και θα ραγίσει. Σερβίρετε το σε κάθε περίπτωση κρύο από το ψυγείο. προσοχή μόνο γιατί εθίζει!!!!

Πως να κάνετε μόνοι σας Κβαρκ (Quark)

(Για 250 γρ. κβαρκ)


1 λίτρο φρέσκο γάλα
 60 ml κεφίρ

Αν το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι παστεριωμένο τότε θα πρέπει να το βάλετε σε κατσαρόλα να κάψει. Κατόπιν αφήστε το να κρυώσει εντελώς και ανακατέψτε μέσα σε αυτό το κεφιρ. Σκεπάστε το και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 24 με 48 ώρες μέχρι να κόψει εντελώς. Κόψτε το σε κομμάτια και στραγγίξτε το μέσα σε ένα τουλπάνι. Δέστε το τουλπάνι σφιχτά και κρεμάστε το μέσα σε ένα άλλο σκεύος και τοποθετήστε το στο ψυγείο για άλλες 24 ώρες περίπου. Κατόπιν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά. Να το βάλετε στα γλυκά σας ή να το φάτε και σκέτο ή με φρούτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...