Drink....eat!!!

Φιλετάκια με Σάλτσα Εspresso

3
Υλικά
500 gr. φιλέτάκια από μοσχάρι ή χοιρινό
Μείγμα μπαχαρικών για κρέας
Εστραγκόν αποξηραμένο
Αλάτι

για την σάλτσα
3 πορτοκαλί πιπεριές
3 κόκκινες πιπεριές
2 πιπεριές πράσινες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
250 gr. κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάvι καφέ espresso
3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
2 κουταλιές της σούπας λικερ καφέ
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Εστραγκόν αποξηραμένο


Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τα φιλετακια με το μείγμα μπαχαρικών, εστραγκόν και αλάτι.
Ψήνουμε τα φιλετάκια σε σχάρα, σε γκρίλ ή αντικολλητικό τηγάνι όπως μας αρέσουν.

όσο ψήνουμε τα φιλετάκια ετοιμάζουμε την σάλτσα

Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με την μαργαρίνη με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε την σόγια σος, το λικέρ και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε τον καφέ ζεστό, ένα γεμάτο φλυτζάνι, με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε.
Τα αφήνουμε να πάρουν μία ελαφριά βράση, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και εστραγκόν.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβρίρουμε τα φιλέτα ζεστά, περιχυμένα με σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι!

3 σχόλια: Leave Your Comments

  1. Πολύ διαφερετική η σαλτσα με τον espresso, ενδιαφερον ακουγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κτύπησες κατευθείαν στην καρδιά μου με τον εσπρέσσο! Ό,τι καλύτερο για καφεολάτρεις!
    :))))))))))))))))))))))))))))

    Όμορφη σου Μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αδυναμια ο espresso,απο τις μεγαλύτερες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...