Drink....eat!!!

Σπαγγέτι με vongole

0


ΥΛΙΚΑ  
500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. vongole
4 κ.σ. κρεμμύδι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. φινόκιο
1/2 κούπα μαιντανό
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
1/2 κούπα κρασί λευκό
1/2  κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε τα vongole σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει για 30 λεπτά. Ξεπλύντε καλά και σουρώστε τα. Βάλτε σε ένα μεγαλύτερο μπολ το ελαιόλαδο και το κρασί.  Ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμύδι, το φινόκιο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπερίτσα και τέλος βάλτε τα vongole. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
Βράστε τα ζυμαρικα "να κρατάνε". Σε ενα βαθύ τηγάνι βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας αλατοπιπερώστε και βράστε τα για 6-7 λεπτά.  Ρίξτε τα υγρά από την σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακατεψτε πολύ καλά. Σερβίρετε τα σπαγγέτι γαρνίροντας με τα vongole. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...