Drink....eat!!!

Καρπάτσιο μοσχαριού με πράσινη σαλάτα και κάππαρη

1

υλικά
250 γραμμ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1 γαλλικό μαρούλι
1 αντιδοσαλάτα
2 κ.σ. κάππαρη
ανθός αλατιού (θαλασσινό αλάτι)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι (από λευκό κρασί)
1 κ.σ. σιμπουλέτ ή φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο



εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτές (σχεδόν διαφανείς) φέτες. Αν μας είναι δύσκολο να κόψουμε τόσο λεπτές φέτες, τις κόβουμε πιο χονδρές, τις βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης και τις χτυπάμε να απλώσουν. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σαλατικά και κρατάμε μόνο τις καρδιές που είναι τρυφερές. Τις βάζουμε στο κέντρο της πιατέλας επάνω στις φέτες από το μοσχάρι. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ, τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα όλη τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με την κάππαρη, τον ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 σχόλιο: Leave Your Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...