Drink....eat!!!

Λουκάνικο τηγανητό, σε κρούστα με χυλό καλαμποκάλευρο

0
ΥΛΙΚΑ 
3/4 φλιτζ. καλαμποκάλευρο κίτρινο χοντρό (Trofino)

1/4 φλιτζ. αλεύρι

2 κουτ. σούπας μαϊντανό χοντροκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

2/3 φλιτζ. νερό ανθρακούχο ή σόδα

1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ή με χαμηλά λιπαρά, κομμένο σε λεπτές φέτες 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε γαβάθα ανακατέψτε μαζί το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τη σόδα ή το νερό και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατώστε ζωηρά, να κάνετε χυλό.

Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά βάλτε 2-3 εκ. μείγμα ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, να κάψει καλά.

Βουτάτε τις φέτες λουκάνικο στο χυλό και κατόπιν μεταφέρετε προσεκτικά στο τηγάνι. Τηγανίστε περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντας, να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές. Στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να κόψετε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο, βάλτε το στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, να αρχίσει να παγώνει.   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...