Drink....eat!!!

Κις λορέν

1
υλικά
Για τη ζύμη:
100 γραμμ. αγελαδινό βούτυρο
200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερό
αλάτι
αλεύρι για το ζύμωμα

Για τη γέμιση:
200 γραμμ. χοιρινή καπνιστή παντσέτα, κομμένη σε κυβάκια
4 μέτρια αυγά
150 ml κρέμα γάλακτος
¼ του λίτρου γάλα
αλεύρι 


εκτέλεση

Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Το ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
Για τη γέμιση: Κόβουμε τη χοιρινή παντσέτα σε κυβάκια και τη σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, ανακατεύοντας για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το λίπος. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, την κρέμα, το γάλα και την παντσέτα.
Συναρμολόγηση: Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτα, φροντίζοντας να καλύψουμε καλά τα τοιχώματα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, τη στρώνουμε καλά και ψήνουμε την τάρτα για 35 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

1 σχόλιο: Leave Your Comments

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το πιάτο, φαίνεται νοστιμότατο! Σ΄ευχαριστούμε και για τις συμβουλές που μας είχες δώσει τις προάλλες. Θα τις λάβουμε υπόψιν μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...