Drink....eat!!!

Αρνάκι με αγκινάρες και γιαούρτι

0
υλικά
1½ κιλό αρνί (χεράκι)
αλάτι και πιπέρι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
12 αγκινάρες
χυμό από 3 λεμόνια
2 κ.σ. αλεύρι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ποτηράκι ούζο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό γιαούρτι σακούλας


εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χεράκι του αρνιού, το αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε επάνω του το δενδρολίβανο μαζί με το σκόρδο. Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί με το βούτυρο γάλακτος και τον ζωμό. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180oC για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις αγκινάρες πετώντας όλα τα σκληρά φύλλα και τις αδειάζουμε από το χνούδι. Κατόπιν τις βάζουμε σε νερό με το ⅓ του χυμού λεμονιού και το αλεύρι για να μη μαυρίσουν. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με τις αγκινάρες, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσουν. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τον άνηθο.

Στη 1 ώρα που έχουμε ψήσει το αρνάκι ρίχνουμε τις αγκινάρες μέσα στο ταψί και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη να ψηθούν όλα μαζί. Ελέγχουμε τα υγρά να μην είναι πολλά, προσθέτουμε από επάνω το γιαούρτι και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη ή ώσπου να κάνει κρούστα το γιαούρτι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...