Drink....eat!!!

Θαλασσινό κάρυ

0
Για την πάστα κάρυ:
2 ντομάτες
5 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 στελέχη λέμονγκρας (λεμονόχορτο), μόνο το λευκό μέρος, σε ροδέλες
1 κ.κ. σπόρους ξερό κόλιανδρο
1 κ.κ. σκόνη γαρίδας
1 κ.κ. λευκά αμύγδαλα, αλεσμένα
½ κ.κ. μοσχοκάρυδο
1 κ.κ. τουρμερίκ (κιτρινόριζα)
3 κ.κ. πάστα τάμαριν*

Για το ψάρι:
250 γραμμ. φιλέτο οποιουδήποτε ψαριού, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
1 κ.σ. χυμό λάιμ (μοσχολέμονο)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κούπα ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
400 γραμμ. γαρίδες, καθαρισμένες
250 γραμμ. καλαμάρι, σε ροδέλες
φύλλα φρέσκου βασιλικού


εκτέλεση
Για την πάστα κάρυ: Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες, πετάμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ μαζί με τις καυτερές πιπεριές και όλα τα υπόλοιπα υλικά της πάστας κάρυ.

Για το ψάρι: Σε μπολ μαρινάρουμε για 20 λεπτά το ψάρι με τον χυμό του λάιμ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πάστα κάρυ. Σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το ψάρι και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το καλαμάρι και το σοτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 1 λεπτό. Αλατίζουμε και βάζουμε και ½ κούπα ζεστό νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ώσπου να πάρουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν και γαρνίρουμε με τον βασιλικό ψιλοκομμένο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...